23. Ožujak 2018 - 10:00 do 21:00
Podijelite ga na:

Odprta kuhna - otvoritev 6. sezone | Petak, 23. Ožujak 2018

Odprta kuhna se vrača!
Pomlad je (recimo) pred vrati in prišel je tisti čudoviti čas, ko začenjamo delati križce na koledarju in odštevati dneve in minute do začetka naših druženj na Pogačarjevem trgu. :)

Čakajo nas nove gurmanske avanture ob odkrivanju zakladnice domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel, butičnih slaščic in pristnih klasik ulične prehrane z vseh kotičkov planeta. Mimogrede lahko srebnemo še požirek finega vina ali lokalnega kraft piva in preprosto uživamo.

V koledarjih si torej označite petek, 23. marec, ko bomo ob 10. uri skupaj odprli že šesto sezono kulinaričnih petkov, ki smo jih že tako pogrešali, in med seboj pozdravili nove obraze, ki bodo s svojimi kreativnimi grižljaji še popestrili sončne vikende.

Se vidimo?
--
Za sveže novosti spremljajte www.odprtakuhna.si in se prijavite na naše tedenske e-novice.

/////////////////////

The Open Kitchen is back!
Slovenia’s favourite food market will return for its 6th season bringing you spring vibes and a street food party you don’t want to miss.

We have some of the country’s top chefs and restaurants taking part each year as well as hip bistros and street food vendors - bringing us everything from simple soul food to daring culinary experiments. Think traditional Slovenian dishes and fine dining redefined, exotic flavours from Africa and Asia, artisanal cakes and ice cream or authentic street food classics from all over the world. And while you’re at it, why not take a sip of delicious regional wine or local craft beer?

Clear your schedule for Friday, March 23rd, and spend the day with friends and family, feasting and celebrating spring. Will we see you there?

--
Check out www.odprtakuhna.si for more information and subscribe to our weekly newsletter!
Komentari
  • Zgodba Tabay Brothers izvira iz družinske strasti do kulinarike, brata pa jo obujata v urbanem kontekstu ter gurmanske interpretacije street-fooda pripravljata po preprosti in jasni filozofiji: Lokalno, sveže in z osebnim pristopom. Na Odprti kuhni ***** pripravljala različne mesne in vegetarijanske kroglice s serijo omak in prilog v nešteto kombinacijah. 😎
  • La comida argentina es la mejora de todas <3
  • Čudovito Posestvo Trnulja se nahaja v osrčju Barja. Vse kar se tam kuha, duši, marinira in peče, je ekološko pridelano, domače in navdahnjeno s starimi recepti - iz koruze pripravijo polento v sladki smetani ali štruklje, iz ajde pa zlivanko ali žgance. Vam je že kaj toplo pri srcu? 💚
  • Iz kuhinje glavnega kuharja Gregorja Jagra v Gostilna Maribor diši po svežih žemljicah, zaseki, golažu, mareličnih knedlih ter mnogih drugih dobrotah. Na Pogačarjev trgu nam bo med drugim pripravljal njihove slavne žemljice, po Napotovih besedah “krepke, resno zevajoče sendviče, kot se jih ne bi sramovali niti v najbolj razvpitih newyorških delijih”. 💪
  • V dolini med Krasom in Trnovskim gozdom, posejani z vinogradi in sadovnjaki, nas tik ob obrežju reke Vipave pozdravi Domačija Lisjak 1956. Tu so doma burja, vinogradi in tipične vipavske jedi, ki jim pri Lisjakovih vdihnejo malo drugačnosti in sodobnosti. Kuhajo z domačimi mesninami, vinom iz hišne kleti in zelenjavo z lastnega vrta. Letos prvič tudi na Pogačarjevem trgu - fajn, ne? :)
  • Še novosti! 🤗 Gostilna pri Boštjanu s Križne Gore s tradicionalnimi okusi ohranja žlahtnost dobrih starih časov. Ob stari peči postrežejo z mojstrovinami slovenske domače kuhinje, ki jih pripravljajo na štedilniku na drva ali v krušni peči. Od njihove hiše se odpira prekrasen pogled tja do Triglava, na drugo stran pa vse do Ljubljane, kjer nas bodo ob petkih na razvajali z govejo juho, ajdovimi krapi in domačimi štruklji. 💚
  • Izjemno smo veseli, da bo letošnja Odprta kuhna dišala tudi po Krasu - pridružuje nam se namreč Hiša Krasna! Ta simpatična restavracija (s krasno ekipo!) združuje domače okuse Krasa z istrskim pridihom. S sezonskimi jedmi in lokalnimi sestavinami ustvarjajo novo zgodbo kraške kulinarike, ki ji gurmanski pečat daje poroka vin s kraškim pršutom in svežim kruhom iz krušne peči. Na Pogačarjevem trgu nas bodo razvajali s kar nekaj posebnostmi, nujno pridite probat! ;)
  • Željka iz Torterija nas nenehno preseneča z novimi idejami in prav užitek jo je poslušati, kako z navdušenjem razlaga o novih projektih, okusih in eksperimentih. Za prihajajočo sezono nam spet pripravlja nekaj novega in norega - sadni sushi! 😍 Poznate?
  • Kaj, ko bi se malce pogreli? Npr. z mislijo na pomlad in sladke vikende, ki nam jih bo pomagala soustvarjati Gelateria Romantika... <3 Domiselni okusi gelata (npr. orehova potica, teranov liker in celo tabasco), sladki in slani belgijski vaflji s sorbetom, matcha latte... v vsem tem bomo lahko uživali čisto kmalu (čez 29 dni, točneje 😉)!
  • <3