06. Svibanj 2018 - 8:30 do 14:00
Podijelite ga na:

Wizz Air Skopje Marathon / Виз Ер Скопски маратон | Skopski Maraton | Nedjelja, 06. Svibanj 2018

МК / 14-то издание на најмасовната спортска манифестација во Македонија, Виз Ер Скопски маратон, ќе се одржи на 6 мај 2018.
На програмата се 4-ри трки: маратон, полумаратон, штафетен маратон (4 х 10,5 км) и трка на 5км.
Оние што во 2016 и 2017 година не си го искористија купонот за бесплатно учество (а биле пријавени учесници во 2015 во маратонската, полумаратонската трка или штафетниот маратон) може тоа да го направат за 2018 година. Како може да се искористи оваа бесплатна котизација ќе најдете на следниов линк
http://skopskimaraton.com.mk/kupon

Старт на маратонот, полумаратонот и штафетниот маратон е во 8.30 часот на 6 мај 2018.
Старт на трката на 5км е во 8.40 часот на 6 мај 2018.
Пријавувањето е отворено и ќе се одвива во 4 рокови.

Цени за регистрација за маратон и полумаратон:
- до 31 октомври 2017 / 900 ден.
- до 31 декември 2017 / 1.000 ден.
- до 28 февруари 2018 / 1.150 ден
- до 27 април 2018 (или додека не се пополнат предвидените места) / 1.300 ден.
.За извршена регистрација до 31 март 2018 на стартниот број ќе биде испечатено и името од пријавата

Цени за регистрација за штафетен маратон (4 х 10,5 км), за цела екипа:
- до 31 октомври 2017 / 3.000 ден.
- до 31 декември 2017 / 3.400 ден.
- до 28 февруари 2018 / 3.800 ден.
- до 27 април 2018 (или додека не се пополнат предвидените места) / 4.200 ден.
За извршена регистрација до 31 март 2018 на стартниот број ќе биде испечатено и името од пријавата

Цени за регистрација за трката на 5км:
- до 31 октомври 2017 / 350 ден.
- до 28 февруари 2018 / 400 ден.
- до 27 април 2018 (или додека не се пополнат предвидените места) / 450 ден.
За извршена регистрација до 31 март 2018 на стартниот број ќе биде испечатено и името од пријавата

Секој учесник во трката добива и вредносен ваучер од 20 ЕУР од нашиот спонзор Виз Ер, повеќе информации на следниов линк http://skopskimaraton.com.mk/wizzvoucher

За повеќе информации околу содржината на стартните пакети и начинот на пријавување, на следниот линк
http://skopskimaraton.com.mk/prijavuvanje/

Подигањето на стартните пакети ќе биде на Маратон Експо на 4 и 5 мај, а локацијата ќе биде дополнително објавена.
------------------------------------------------------------------------

EN / The 14th edition of the largest sports event in the Republic of Macedonia, Wizz Air Skopje Marathon shall take place on May 6th 2018.
4 races have been scheduled: marathon, half-marathon, relay marathon (4 x 10,5 km) and 5 km race. Those of you who have not used the free participation coupon (and have been registered participants in 2015 for the marathon, half marathon and relay marathon race) may do that for the 2018 Marathon.
Information on how to use this free of charge option can be found at the following link:
http://skopskimaraton.com.mk/en/coupon/

The start of the marathon, half-marathon and relay marathon race shall be at 8.30, on May 6th 2018.
The start of the 5 km race shall be at 8.40 on May 6th 2018.
Registration is open! You can register within 4 possible deadlines, as follows:

Registration fees for marathon and half-marathon:
- till 31 October 2017 / 15 EUR
- till 31 December 2017 / 17 EUR
- till 28 February 2018 / 20 EUR
- till 27 April 2018 / 25 EUR
For the registration till 31 March 2018, your name will be printed on your start number


Registration fees for relay marathon (4 х 10,5 km), for the whole team:
- till 31 October 2017 / 49 EUR
- till 31 December 2017 / 56 EUR
- till 28 February 2018 / 65 EUR
- till 27 April 2018 / 70 EUR
For the registration till 31 March 2018, your name will be printed on your start number

Registration fees for 5 km race:
- till 31 October 2017 / 6 EUR
- till 28 February 2018 / 7 EUR
- till 27 April 2018 / 8 EUR
For the registration till 31 March 2018, your name will be printed on your start number

Every registered runner for the race receives a value voucher of 20 EUR from our sponsor Wizz Air, more information on the following link http://skopskimaraton.com.mk/en/wizzvoucher/

For more information regarding the contents of the start packages and the manner of registration can be found at the following link:
http://skopskimaraton.com.mk/en/register/

The collection of the start packages shall take place at Marathon Expo on May 4th and 5th. You will be additionally informed about the venue of this event.
Komentari
 • Промоција на Виз Ер Скопски маратон и македонскиот ајвар Мамас на полумаратонот во Сплит.
 • Ajde...
 • EN | Take advantage of the favorable registration fee, valid until February 28. Register now for Wizz Air Skopje Marathon! http://skopskimaraton.com.mk/en/register/ МК | Искористете ја поволната регистрација која важи до 28 февруари. Регистрирај се сега за Виз Ер Скопски Маратон! http://skopskimaraton.com.mk/prijavuvanje/
 • gi povikuvam site so invalidski kolicki koi se vo moznost da mi se pridruzat na skopski maraton 2018
 • MK | Во соработка со eventbaxx од Германија, Виз Ер Скопски маратон оваа година воведува иновативен новитет, дигитален стартен пакет. Спонзорите, тркачите и животната средина, сите ќе имаат придобивки од новиот концепт, кој се спроведува низ целиот свет. Eventbaxx ги заменува флаерите и други хартиени материјали кои се инсертираа во стартниот пакет. https://goo.gl/Je91wh EN | In cooperation with eventbaxx from Germany, Wizz Air Skopje Marathon introduces a new service for the runners, a digital race bag. Sponsors, runners and the environment are all set to benefit from the new concept, which will be implemented across the world. Eventbaxx replaces flyers and other paper materials that are inserted into the starting bag. https://goo.gl/udQpxW
 • Започна пријавувањето за 6-та Авицена Женска Трка, која оваа година ќе се одржи на 1 април. Повеќе информации и пријавување на http://zenskatrka.mk/
 • 100 days to go! Register today and start your training for Wizz Air Skopje Marathon, May 6, 2018! http://skopskimaraton.com.mk/en/register/ Уште 100 дена! Регистрирај се денес и започни ги твоите подготовки за Виз Ер Скопски маратон, 6 мај 2018! http://skopskimaraton.com.mk/prijavuvanje/
 • We wish you Season`s Greetings and Happy New Running Year 2018!
 • искам да се запиша на Marathon Relay (4 x 10,5 km).Търся си 3 съотборнички.
 • Дали сте подготвени за нешто ново во 2018? Дали сакате повеќе беднови, музика и аниматори покрај патеката на Виз Ер Скопски маратон? Во наредниот период ќе следуваат повеќе информации, а вие тркачите ќе бидете тие кои ќе гласате за најдобрите. http://ekipa.mk/viz-er-skopski-maraton-so-najava-za-maratonski-muzichki-nastan-na-6-maj/
 • Najbolja kupovina na crni petak 😀😍👟💪
 • МК | Black Friday регистрација! Можете да се регистрирате за маратонот, полумаратонот или штафетниот маратон по специјални промотивни цени. Маратон и полумаратон, цена 800 ден. Штафетен маратон, цена 2720 ден. Денес плаќањето ќе биде возможно само онлајн со картичка. http://skopskimaraton.com.mk/prijavuvanje/ EN | Black Friday registration! You can register for the marathon, half marathon or marathon relay race at special promotional prices. Marathon and half marathon price are 13 EUR. Marathon relay price is 44 EUR Today only online payment by credit card will be allowed. http://skopskimaraton.com.mk/en/register/
 • pripremi za idnite maratoni sto sleduvaat
 • Od utre pocnuvame so treninzi 🏃‍♂️